Här ska isbadas!

Första gången jag badade isbad var på Svalbard från ett fartyg för 10 år sedan och nu när det i vinter har blivit så populärt här i Sverige, så är det ju klart att jag också måste testa. Men allt har ju ändrats sedan jag stelopererades och jag är otroligt känslig nu och blir ännu mer lätt spänd av kyla.
 
Min kompis har badat några gånger i vinter och denna dag var vi hela fem tjejer som skulle bada hos henne på Iggön. Isen var väldigt tjock nu så hennes man hade förberett i en timme och sågat ut en fin vak åt oss med motorsågen.
 
 
 
 
 Vi bytte om till badkläder, morgonrock  och dunjackor i deras garage och nja vi var inte direkt skitsnygga i våra udda outfits måste jag erkänna. Jag tvekade inte ett dugg när det var min tur och kom i det iskalla vattnet direkt. Känslan som kommer sen går inte riktigt att beskriva. Men det är som om allt liksom nollställs i både hjärna och kropp och ett lugn infinner sig. Jag sjönk ner med axlarna i vattnet och stannade i vaken ett bra tag, ja vad nu det är i detta speciella tillstånd. Väl uppe så pirrade det i hela kroppen och ett välbehag spred sig och jag frös inte alls medan jag väntade på att tre tjejer till skulle doppa sig. Jag som annars fryser så av minsta lilla. 
 
 
 
När vi var klara och bytte om till torra kläder igen och tog lite värmande kaffe och te, så upptäcker jag plötsligt att jag är helt smärtfri! Och detta håller faktiskt i sig i två timmar. Tänk vad lite enkelt isbad kan göra och säkert för att jag fick igång cirkulationen i kroppen som nog numera inte är den bästa på mig. Så självklart ska jag göra om detta och på fredag är det dags igen. Flera kompisar och en av mina söner har hört av sig och vill också hänga på någon gång. Ja detta är ju även ett nytt sätt att faktiskt kunna umgås lite i dessa konstiga coronatider.