6 veckor sedan steloperationen av nacken

Jag står liksom på en platå i läkningen nu och det går inte så mycket framåt alls. Men såklart är det så för att det gick så bra i början. Jag har fortfarande lika ont som jag hade för 3 veckor sedan och försökte här i veckan ändå trappa ner en tablett om dagen för jag trodde inte att de hjälpte så mycket, men det gjorde de verkligen för jag blev sämre på en gång. Började svida i ärren som det inte gjort på länge och jag fick även ont i skruvarna och inne i huvudet som jag inte heller har haft på länge. Smärtan jag har mest är nu i trapeziusmuskeln som de ju skar rakt itu (den fäster längst upp i nacken och går sen ner över axlarna och ner till mitten av ryggen typ) och som verkar vara det som läker sist.

 

Nu tar jag två tramadol och en stesolid om dagen, precis som jag gjort i typ en månads tid och det verkar som jag får fortsätta med det ett bra tag till.

 

Det som är bättre nu är att jag kan få upp höger arm lite mer och så långt så jag äntligen kan klia mig uppe på huvudet. Alla sår kliar och det kliar även där håret börjar växa tillbaka. Annars är nog allt lika. Jag vilar fortfarande lika mycket och när jag legat ett tag så har jag inte tillstymmelse till ont någonstans, så det är alltså bara när huvudet/axlarna/nacken/armarna rörs som gör att jag får ont.

 

Jo förresten det som också har blivit bättre är stället där de tagit revbenen. Äntligen är smärtan nästan helt borta och jag har börjat kunna ligga på sidan där revbenen är borta.

 

Imorgon åker jag och sambon till Thailand för en välbehövd semester i 3 veckor. Lite vågat och lite tidigt kanske, men såren har läkt bra så jag har kirurgernas tillåtelse. Jag hade bara hoppats på att jag skulle må lite bättre än jag gör. Flygresan oroar jag mig inte för alls för vi flyger i bredare säten som går att lägga ner, utan det är mer att jag inte ska kunna njuta när vi väl är på plats. Sen är det lite trist att jag inte kommer att kunna ta ett glas vin eller en drink i solnedgången… fast det är ju verkligen en baggis i det stora hela. Men jag hoppas och tror som alla andra gånger när jag är utomlands att värmen kommer att göra mig så gott. Väldigt passande att åka nu då snön precis har kommit i mängder här i Gävle. Hejdå vintern nu drar jag!