Födelsedagshelgen

Den 8:e maj fyllde jag år. Kanske just därför som siffran 8 har blivit ett av mina lyckonummer. Jag är inte så mycket för att fira min egen födelsedag faktiskt. Jag hade fest när jag fyllde 20, 30 och 40 och sen har det väl varit en och annan lugn tjejmiddag däremellan tror jag. 20-årsfesten var helt klart galnast om jag säger så.
 
Jag fyllde år på en fredag i år och denna dag bestämde jag mig för att ge mig ut och premiärpaddla alldeles själv. Det är fantastiskt härligt. Lite klurigt är det att få av kajaken från takräcket allt. Det blåste en del, men annars var det en fin dag. Jag paddlade runt vid natursköna Eskön. Känns tryggt att vara där när jag paddlar själv, då jag varit mest i dessa vatten och känner mig ganska hemma där. Gummiankan (med termometer) fick följa med idag också och den visade att det var 10 grader i vattnet. Alltså helt godkänt för att i varje fall ha fötterna i.
 
 
Faktiskt så hittade jag äntligen den lilla ö igen som jag tänker tälta på någon gång. Jag skulle visa den för Jonas förra sommaren, men hittade aldrig tillbaka till den. Nu har jag memorerat bättre. Tror jag. Jag njöt av ensamheten, tystnaden, havet, naturen och så fikat såklart. Dagen till ära hade jag med mig prinsesstårta. När jag paddlat klart så åkte jag förbi och tittade till min lilla sommarstuga och satt i solen och slappade en stund.
 
 
 
Jag kom inte hem förrän vid 18-tiden och då berättade sambon att jag skulle vara klar till kl 19.30 för att gå ut och äta. Han hade bokat bord för oss på den nyöppnade restaurangen P.U.B (gamla Meats likaler på Söder). Trevligt ställe med supergoda drinkar och god mat. 
 
 
 
På lördagen fick jag med mig sambon på en paddeltur. Denna dag styrde vi mot Hillevik då det var blåsigt även idag. Det var mycket folk på båtklubben då det visst var självaste båtisättningsdagen. Lite kul då vi enkelt drog ner våra kajaker och hoppade i. Liksom lite lättare och mindre jobb med en kajak än med en båt. Här har jag inte paddlat så mycket, så vi paddlade runt och lärde känna de små öarna. Det blåste och vi sökte lä på en jättegullig ö, där vi fikade och solade lite. Lite putt blev jag då jag insåg att jag glömt kaffepulvret hemma... Det blev mulet och lite för kallt efter några timmar, så då paddlade vi in till land och åkte hemåt. 
 
 
På söndagen kom mina föräldrar på fika och vi firade både mig och min son som fyller år några dagar innan mig. Han fyllde 15 år och jag kan inte fatta att han har blivit stor så fort! Jag hade bakat en ny kanel och sockerkaka där man varvar smeten med en blandning av kanel och socker. Den blev riktigt saftig och god. Kommer nog att bli en ny favorit. 

43 år gammal blev jag nu och det känns faktiskt helt ok! Jag är fortfarande lite tokig, barnslig, töntig och sprallig och det hoppas jag få bli länge till. Jaha då har man ett år på sig och fundera ut vad man ska önska sig och vad man ska baka till nästa födelsedag. Det är i varje fall en fantastisk månad att vara född i. Även om det kan vara lite jobbigt att vara född i den envisa oxens stjärntecken. Ja inte för mig då, men för min kära omgivning... hehe.